Çfarë është duke bërë Turqia në Siri?

30/11/2015 Editorial 0 Comments

Lufta civile në Siri, nuk duket të jetë një luftë për çlirim, por një terren i përleshjeve të superfuqive, për të rritur ndikimet e mëtejshme, një përpjekje e zgjerimit politik dhe kontrollit të tregut mbi rrënjët e vjetra të urrejtjes ndaj bllokut lindor. Derisa trumbetues me ndikime serioze, tanimë kanë filluar të alarmojnë se njerëzimi gjindet në prag të një situate e cila mund të shënohet si numri III në natyrën e kalendarit romak, si vazhdimësi e asaj të dytës.

Fakte të Pathëna për Sirinë

11/10/2015 Analysis

Një lexim krejt ndryshe i zhvillimeve të deritashme në Siri! — Megjithatë, ajo që dukej si një “Pranverë Arabe” dhe kryengritje e një populli, doli të jetë një plan i orkestruar nga familja ‘Saude’ të mbështetur gjerësisht nga Perëndimorët, në radhë të parë ShBA-të, kuptohet për interesa të përbashkëta.

Nga Shkretëtirat e Lindjes së Mesme në Thatësirat e Ballkanit

02/09/2015 Analysis 0 Comments

“Në tre muajt e fundit, unë kam qenë dëshmitar dhe kam jetuar me refugjatët e pranishëm duke kujtuar të kaluarën time. Unë e di se çfarë do të thotë të qenët në lëkurën e tyre, unë e kam ecur këtë rrugë jo shumë kohë më parë,” tha ai për Gazetën Jeta në Kosovë.

Aleppo dhe Revolucionari i Panjohur

11/06/2012 Journal

Policët kaluan përskaj ndërtesës, ata komunikonin në gjuhën arabe. Nuk ja kisha idenë, por nga ngjyra e zërit kuptohej se ishin të nervozuar. Qëndruam në atë vend për më shumë se një orë, ndërkohë miku im revolucionar më kërkoi të rrija aty, derisa ai doli për të shikuar nëse kishte diçka në lagje.