Are Black Lives Terrorist Lives?

01/08/2016 Editorial 0 Comments

For the ninety-nine percent are real people, with lives and children and loves and woes; they think, feel and love as we do, within the broadest parameters of the infinite human landscape… Call it karma, call it what you will; but the effects of our actions are inescapable, and this system of world tyranny will leave no life untouched before all is said and done.

In Freedom of the Press at least, Kosovo is the worst of the Balkans

03/05/2016 Editorial 0 Comments

Based in Pristina, the Association of Journalists is weak and compromised: Kosovo was once ranked eightieth out of 180 countries in a Reporters Without Borders press freedoms index yet as the crisis of suppression deepens the rank sinks lower with every passing year as violations of the press and freedom speech continue without hindrance or meaningful challenge.

A Tale of Two Cities: the Criminals and Citizens of Kosovo

28/04/2016 Editorial 0 Comments

The freedom is still crushed by the weight of oppression in ‪‎Kosovo’s warlord rule of crime. Kosovars may possess talents of the highest order, yet for them, it seems like there is no path of fame or distinction opened. Apparently for now, they cannot hope to attain those privileges while their daily life brethren remain chained.

Politically tinged rewards promote inferior journalism

20/01/2016 Editorial 0 Comments

This action of accepting rewards from a politician has made journalists look like they feel complete inferiority in relation to politicians.

Çfarë është duke bërë Turqia në Siri?

30/11/2015 Editorial 0 Comments

Lufta civile në Siri, nuk duket të jetë një luftë për çlirim, por një terren i përleshjeve të superfuqive, për të rritur ndikimet e mëtejshme, një përpjekje e zgjerimit politik dhe kontrollit të tregut mbi rrënjët e vjetra të urrejtjes ndaj bllokut lindor. Derisa trumbetues me ndikime serioze, tanimë kanë filluar të alarmojnë se njerëzimi gjindet në prag të një situate e cila mund të shënohet si numri III në natyrën e kalendarit romak, si vazhdimësi e asaj të dytës.

Politika e Sëmurë e Përendimit dhe Refugjatët

28/09/2015 Editorial 0 Comments

Nëse Franca, Britania e Madhe, SHBA dhe kështu me radhë nuk duan të kënë problem, ata kurrë nuk duhej të kishin pushtuar dhe shkatërruar Irakun, as Afganistanin pas sulmeve të 11 shtatorit, pasi të gjithë sulmuesit ishin nga Arabia Saudite.

Kur Qelbet Kripa, ç’pret nga Peshku?

21/08/2015 Editorial

Është po kjo opozitë që vazhdimisht ‘kërcënon’ me revolta qytetare për t’i kundërshtuar proceset politike, por protestat e tyre iu ngjajnë mbledhimeve të fushatave parazgjedhore, duke u përpjekur të përfitojnë kapital partiak kush më shumë e kush më parë, në këtë mënyrë bëhet edhe shfryrja e mllefit qytetar, pasi ata përfundojnë duke brohoritur parulla të shekullit XX, derisa ne jemi në shekullin XXI.

Kryetarja Re-Twitton Politikanët

28/04/2013 Analysis, Editorial

Gazetarët duhet të jenë të durueshëm dhe të pavarur në raport me qëndrimet e tyre me zhvillimet politike në vend. Veçanërisht kjo vlen për dikë që është në krye të një organizate që i përfaqëson ata.