Krim e Ndëshkim në Kosovë

17/12/2015 Analysis 0 Comments

Në realitet, nuk do të ketë liberalizim të vizave për qytetarët e këti vendi, përveç nëse del ndonjë klasë politike që nuk është e korruptuar, por sidoqoftë dëshmitë tregojnë se fuqitë e huaja kanë qenë shumë të gatshme për të mbështetur elita të korruptuara politike, për të fituar ndikim politik.

Terrori në Paris, Sauditët, Rusët dhe Perëndimi

16/11/2015 Analysis

Por, bombardimet e ISIS në Liban nuk tërhoqën asnjë cicërimë nga politikanët ndërkombëtarë të cilët hiqen sikur të shqetësuar për të drejtat dhe liritë njerëzore, asnjë deklaratë për median sociale nga Barak Obama, madje mediet perëndimore nuk ngritën blogje për t’i raportuar drejtëpëdrejtë tragjeditë atje. Dhe nuk kishte ‘hashtags’ në Twitter në solidaritet me libanezët. Por, pse ndodhi kjo?

Nekrologu i Lirisë së Shtypit në Filmin e OSBE-së

31/10/2015 Analysis

Me sa duket filmi i OSBE-së mbi lirinë e shtypit dhe lirinë e shprehjes, ka kaluar përtej imagjinatës së mjerimit në raport me kualitetin profesional. Ky film i ka dhënë zë një mentaliteti, i cili mbështetë përmbytjen e të drejtës për t’u informuar drejtë dhe paanshëm, lirisë për t’u shprehur dhe të drejtës për të adresuar, verifikuar dhe kërkuar përgjegjësi rreth çështjeve që na përkasin të gjithëve.

Fakte të Pathëna për Sirinë

11/10/2015 Analysis

Një lexim krejt ndryshe i zhvillimeve të deritashme në Siri! — Megjithatë, ajo që dukej si një “Pranverë Arabe” dhe kryengritje e një populli, doli të jetë një plan i orkestruar nga familja ‘Saude’ të mbështetur gjerësisht nga Perëndimorët, në radhë të parë ShBA-të, kuptohet për interesa të përbashkëta.

Nga Shkretëtirat e Lindjes së Mesme në Thatësirat e Ballkanit

02/09/2015 Analysis 0 Comments

“Në tre muajt e fundit, unë kam qenë dëshmitar dhe kam jetuar me refugjatët e pranishëm duke kujtuar të kaluarën time. Unë e di se çfarë do të thotë të qenët në lëkurën e tyre, unë e kam ecur këtë rrugë jo shumë kohë më parë,” tha ai për Gazetën Jeta në Kosovë.

Dënimi me Vdekje, është Akt Mizor që Duhet Ndaluar!

18/06/2015 Analysis

Vitin e kaluar pamë shumë prerje kokash nga Arabia Saudite [ … sigurisht duke mos përjashtuar edhe çoroditjet mizore të ISIS! ] në epokën mbretit Abdullah, kur 87 persona u ekzekutuan në mënyrën më mizore brenda një hapësire 12-mujore.

Për Gazetarinë dhe Çmimet prej Letre!

10/03/2015 Analysis, Commentary

Koleges Arbana Xharra, do t’ia uroja me gjithë zemër vlerësimin e përkushtimit të saj profesional, sikur ky vlerësim të vinte nga Qendra “Pulitzer” për gazetari hulumtuese, apo ndonjë institut i pavarur i cili është i thirrur për vlerësime të individëve apo grupeve të cilat veprojnë në mbështetje të zhvillimeve demokratike, lirive njerëzore dhe shtimit të cilësisë në gazetari profesionale.

Kryetarja Re-Twitton Politikanët

28/04/2013 Analysis, Editorial

Gazetarët duhet të jenë të durueshëm dhe të pavarur në raport me qëndrimet e tyre me zhvillimet politike në vend. Veçanërisht kjo vlen për dikë që është në krye të një organizate që i përfaqëson ata.