Fakte të Pathëna për Sirinë

11/10/2015 Analysis

Një lexim krejt ndryshe i zhvillimeve të deritashme në Siri! — Megjithatë, ajo që dukej si një “Pranverë Arabe” dhe kryengritje e një populli, doli të jetë një plan i orkestruar nga familja ‘Saude’ të mbështetur gjerësisht nga Perëndimorët, në radhë të parë ShBA-të, kuptohet për interesa të përbashkëta.

Politika e Sëmurë e Përendimit dhe Refugjatët

28/09/2015 Editorial 0 Comments

Nëse Franca, Britania e Madhe, SHBA dhe kështu me radhë nuk duan të kënë problem, ata kurrë nuk duhej të kishin pushtuar dhe shkatërruar Irakun, as Afganistanin pas sulmeve të 11 shtatorit, pasi të gjithë sulmuesit ishin nga Arabia Saudite.

Nga Shkretëtirat e Lindjes së Mesme në Thatësirat e Ballkanit

02/09/2015 Analysis 0 Comments

“Në tre muajt e fundit, unë kam qenë dëshmitar dhe kam jetuar me refugjatët e pranishëm duke kujtuar të kaluarën time. Unë e di se çfarë do të thotë të qenët në lëkurën e tyre, unë e kam ecur këtë rrugë jo shumë kohë më parë,” tha ai për Gazetën Jeta në Kosovë.

Kur Qelbet Kripa, ç’pret nga Peshku?

21/08/2015 Editorial

Është po kjo opozitë që vazhdimisht ‘kërcënon’ me revolta qytetare për t’i kundërshtuar proceset politike, por protestat e tyre iu ngjajnë mbledhimeve të fushatave parazgjedhore, duke u përpjekur të përfitojnë kapital partiak kush më shumë e kush më parë, në këtë mënyrë bëhet edhe shfryrja e mllefit qytetar, pasi ata përfundojnë duke brohoritur parulla të shekullit XX, derisa ne jemi në shekullin XXI.

Dënimi me Vdekje, është Akt Mizor që Duhet Ndaluar!

18/06/2015 Analysis

Vitin e kaluar pamë shumë prerje kokash nga Arabia Saudite [ … sigurisht duke mos përjashtuar edhe çoroditjet mizore të ISIS! ] në epokën mbretit Abdullah, kur 87 persona u ekzekutuan në mënyrën më mizore brenda një hapësire 12-mujore.

Met Theo Francken op Afraad Missie in Kosovo

13/03/2015 Journal 0 Comments

Pristina is een lelijke stad waar om de zoveel maanden de woede tegen de overheid geuit wordt in een rumoerige betoging. Enkele maanden geleden vielen er nog tientallen gewonden. Wie zich buiten het administratieve centrum waagt, raapt de armoede zo van de straat. In een containerwijkje achter een grote moskee leefden twee fami- lies die hun geluk in Europa waagden.

Për Gazetarinë dhe Çmimet prej Letre!

10/03/2015 Analysis, Commentary

Koleges Arbana Xharra, do t’ia uroja me gjithë zemër vlerësimin e përkushtimit të saj profesional, sikur ky vlerësim të vinte nga Qendra “Pulitzer” për gazetari hulumtuese, apo ndonjë institut i pavarur i cili është i thirrur për vlerësime të individëve apo grupeve të cilat veprojnë në mbështetje të zhvillimeve demokratike, lirive njerëzore dhe shtimit të cilësisë në gazetari profesionale.

Le Kosovo a célébré son premier match international de football

10/03/2014 Journal 0 Comments

Mais maintenant que le pays est en mesure de concourir à un niveau international, la vente de tickets devrait faire l’objet d’une régulation plus stricte.

Kosovo Played Its First International Football Match This Week

08/03/2014 Journal 0 Comments

Because they don’t have a seat at the UN, Kosovo weren’t allowed to join FIFA or UEFA. However, on the 13th of January, FIFA granted Kosovo permission to play friendly international games against other FIFA members (excluding all former-Yugoslavian countries), as long as the national anthem isn’t sung and no state symbols (apart from those on the players’ badges) are displayed.

Kryetarja Re-Twitton Politikanët

28/04/2013 Analysis, Editorial

Gazetarët duhet të jenë të durueshëm dhe të pavarur në raport me qëndrimet e tyre me zhvillimet politike në vend. Veçanërisht kjo vlen për dikë që është në krye të një organizate që i përfaqëson ata.