Protected: »I thought Hassan would not report me!«

09/01/2018 Journal

There is no excerpt because this is a protected post.

Are Black Lives Terrorist Lives?

01/08/2016 Editorial 0 Comments

For the ninety-nine percent are real people, with lives and children and loves and woes; they think, feel and love as we do, within the broadest parameters of the infinite human landscape… Call it karma, call it what you will; but the effects of our actions are inescapable, and this system of world tyranny will leave no life untouched before all is said and done.

In Freedom of the Press at least, Kosovo is the worst of the Balkans

03/05/2016 Editorial 0 Comments

Based in Pristina, the Association of Journalists is weak and compromised: Kosovo was once ranked eightieth out of 180 countries in a Reporters Without Borders press freedoms index yet as the crisis of suppression deepens the rank sinks lower with every passing year as violations of the press and freedom speech continue without hindrance or meaningful challenge.

A Tale of Two Cities: the Criminals and Citizens of Kosovo

28/04/2016 Editorial 0 Comments

The freedom is still crushed by the weight of oppression in ‪‎Kosovo’s warlord rule of crime. Kosovars may possess talents of the highest order, yet for them, it seems like there is no path of fame or distinction opened. Apparently for now, they cannot hope to attain those privileges while their daily life brethren remain chained.

Politically tinged rewards promote inferior journalism

20/01/2016 Editorial 0 Comments

This action of accepting rewards from a politician has made journalists look like they feel complete inferiority in relation to politicians.

Crime and Punishment in Kosovo

22/12/2015 Journal

In reality there will be no visa liberalization for citizens of the country, unless there is to be a political class free from corruption, but nevertheless evidence suggests that foreign powers have been all too willing to support corrupt political elites in return for political influence!

Krim e Ndëshkim në Kosovë

17/12/2015 Analysis 0 Comments

Në realitet, nuk do të ketë liberalizim të vizave për qytetarët e këti vendi, përveç nëse del ndonjë klasë politike që nuk është e korruptuar, por sidoqoftë dëshmitë tregojnë se fuqitë e huaja kanë qenë shumë të gatshme për të mbështetur elita të korruptuara politike, për të fituar ndikim politik.

Çfarë është duke bërë Turqia në Siri?

30/11/2015 Editorial 0 Comments

Lufta civile në Siri, nuk duket të jetë një luftë për çlirim, por një terren i përleshjeve të superfuqive, për të rritur ndikimet e mëtejshme, një përpjekje e zgjerimit politik dhe kontrollit të tregut mbi rrënjët e vjetra të urrejtjes ndaj bllokut lindor. Derisa trumbetues me ndikime serioze, tanimë kanë filluar të alarmojnë se njerëzimi gjindet në prag të një situate e cila mund të shënohet si numri III në natyrën e kalendarit romak, si vazhdimësi e asaj të dytës.

Terrori në Paris, Sauditët, Rusët dhe Perëndimi

16/11/2015 Analysis

Por, bombardimet e ISIS në Liban nuk tërhoqën asnjë cicërimë nga politikanët ndërkombëtarë të cilët hiqen sikur të shqetësuar për të drejtat dhe liritë njerëzore, asnjë deklaratë për median sociale nga Barak Obama, madje mediet perëndimore nuk ngritën blogje për t’i raportuar drejtëpëdrejtë tragjeditë atje. Dhe nuk kishte ‘hashtags’ në Twitter në solidaritet me libanezët. Por, pse ndodhi kjo?

Nekrologu i Lirisë së Shtypit në Filmin e OSBE-së

31/10/2015 Analysis

Me sa duket filmi i OSBE-së mbi lirinë e shtypit dhe lirinë e shprehjes, ka kaluar përtej imagjinatës së mjerimit në raport me kualitetin profesional. Ky film i ka dhënë zë një mentaliteti, i cili mbështetë përmbytjen e të drejtës për t’u informuar drejtë dhe paanshëm, lirisë për t’u shprehur dhe të drejtës për të adresuar, verifikuar dhe kërkuar përgjegjësi rreth çështjeve që na përkasin të gjithëve.