Çfarë është duke bërë Turqia në Siri?

30/11/2015 Editorial 0 Comments

Lufta civile në Siri, nuk duket të jetë një luftë për çlirim, por një terren i përleshjeve të superfuqive, për të rritur ndikimet e mëtejshme, një përpjekje e zgjerimit politik dhe kontrollit të tregut mbi rrënjët e vjetra të urrejtjes ndaj bllokut lindor. Derisa trumbetues me ndikime serioze, tanimë kanë filluar të alarmojnë se njerëzimi gjindet në prag të një situate e cila mund të shënohet si numri III në natyrën e kalendarit romak, si vazhdimësi e asaj të dytës.

Terrori në Paris, Sauditët, Rusët dhe Perëndimi

16/11/2015 Analysis

Por, bombardimet e ISIS në Liban nuk tërhoqën asnjë cicërimë nga politikanët ndërkombëtarë të cilët hiqen sikur të shqetësuar për të drejtat dhe liritë njerëzore, asnjë deklaratë për median sociale nga Barak Obama, madje mediet perëndimore nuk ngritën blogje për t’i raportuar drejtëpëdrejtë tragjeditë atje. Dhe nuk kishte ‘hashtags’ në Twitter në solidaritet me libanezët. Por, pse ndodhi kjo?