Nekrologu i Lirisë së Shtypit në Filmin e OSBE-së

31/10/2015 Analysis

Me sa duket filmi i OSBE-së mbi lirinë e shtypit dhe lirinë e shprehjes, ka kaluar përtej imagjinatës së mjerimit në raport me kualitetin profesional. Ky film i ka dhënë zë një mentaliteti, i cili mbështetë përmbytjen e të drejtës për t’u informuar drejtë dhe paanshëm, lirisë për t’u shprehur dhe të drejtës për të adresuar, verifikuar dhe kërkuar përgjegjësi rreth çështjeve që na përkasin të gjithëve.

Fakte të Pathëna për Sirinë

11/10/2015 Analysis

Një lexim krejt ndryshe i zhvillimeve të deritashme në Siri! — Megjithatë, ajo që dukej si një “Pranverë Arabe” dhe kryengritje e një populli, doli të jetë një plan i orkestruar nga familja ‘Saude’ të mbështetur gjerësisht nga Perëndimorët, në radhë të parë ShBA-të, kuptohet për interesa të përbashkëta.